Βελονισμός

Ο Βελονισμός βασίζεται στην θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, οι ρίζες της οποίας φτάνουν μέχρι την περίοδο της αρχαίας Κίνας.

Λέγεται ολιστική θεραπευτική διότι αντιμετωπίζει το άτομο ως ολότητα. Η σωματική υγεία και η συναισθηματική ισορροπία σχετίζονται άμεσα με την απρόσκοπτη κίνηση της ζωτικής ενέργειας μέσα στο σώμα. Η ζωτική ενέργεια ή αλλιώς, το τσι, πράνα, αιθέρας, οργόνη, είναι η γενεσιουργός, κινητήρια δύναμη του Όλου. Ενυπάρχει, δημιουργεί, τροφοδοτεί και διατηρεί όλες τις υπαρκτές δομές συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπινου οργανισμού.

Μέσω των μεσημβρινών, των ενεργειακών καναλιών που διατρέχουν το σώμα μας, ρέει η ζωτική αυτή ενέργεια θρέφοντας τα εσωτερικά όργανα, τους ιστούς και τα οστά του σώματος μας. Όταν η ροή της ενέργειας για κάποιο λόγο διακόπτεται, ανεπαρκεί  ή βρίσκεται σε υπερβολή, τότε προκαλούνται σωματικά προβλήματα. 

 

Οφέλη

  Ανακουφίζει από τον πόνο: Ο βελονισμός μπορεί να μειώσει ή να απαλείψει τον πόνο σε πολλές περιπτώσεις, όπως πονοκεφάλους, πόνους στην πλάτη, την μέση, τον αυχένα και τους μυς, αρθρίτιδα, κοιλιακά άλγη κ.α.. Είναι σαν να ανοίγεις μια διέξοδο ανακούφισης στον πεδίο του πόνου. 

  Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας τον οργανισμό να αντιμετωπίσει καλύτερα τις λοιμώξεις και τις ασθένειες.

∞  Βελτιώνει την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση σε περιπτώσεις κατάθλιψης, θλίψης μετά από απώλεια αγαπημένου προσώπου, χωρισμό ή από αλλαγές που έχουν προκαλέσει έντονα συναισθήματα. Μειώνει το άγχος και προάγει την εσωτερική γαλήνη, δημιουργώντας ένα αίσθημα ευεξίας.

  Τονώνει την ενέργεια και την ποιότητα του ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ανταποκριθείς στις ανάγκες της καθημερινής σου ζωής με ακόμη περισσότερη ζωντάνια και νοητική διαύγεια.

  Αναπτύσσει την πνευματική συνείδηση. Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη ενός βαθύτερου επιπέδου πνευματικής σύνδεσης και εσωτερικής ειρήνης. Αυτό συχνά οδηγεί σε μεγαλύτερη ισορροπία στη ζωή.

Περιπτώσεις που οφελούνται από την δράση του βελονισμού είναι:

  • Πόνοι σωματικοί (κεφαλαλγίες, ημικρανίες, μυαλγίες)
  • Πόνοι αρθρώσεων (αυχεναλγίες, αρθραλγίες, ισχυαλγίες, tennis elbow, παγωμένος ώμος)
  • Αναπνευστικά προβλήματα (άσθμα, κοινό κρυολόγημα, αλλεργίες)
  • Πεπτικά προβλήματα (δυσκοιλιότητα, έλκος στομάχου, διάρροια, ευερέθιστο έντερο, κ.α.)
  • Γυναικολογικά προβλήματα (αμηνόρροια, δυσμηνόρροια, θέματα γονιμότητας)
  • Ουρολογικά θέματα
  • Ψυχοσυναισθηματικά (κατάθλιψη, μελαγχολία, αναβλητικότητα, αίσθημα στασιμότητας)
  • Αίσθημα κόπωσης, ζαλάδες, διαταραχές ύπνου κ.α.

Με τον βελονισμό ενεργοποιούμε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία για να αποκαταστήσουμε την ροή της ενέργεια του σώματος απαλείφοντας ή μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τα όποια σωματικά προβλήματα.

Με ιατρικούς όρους θα λέγαμε ότι ενεργοποιείται το νευρικό σύστημα, απελευθερώνοντας χημικές ουσίες και ορμόνες με αποτέλεσμα την μείωση του πόνου και τη ρύθμιση των εσωτερικών συστημάτων του οργανισμού.

Πληροφορίες Προγράμματος

Αξία Συνεδρίας: 50 ευρώ

Αξία 3 Συνεδριών: 120 ευρώ

Διάρκεια Συνεδρίας: 1 ώρα

Ένας ολοκληρωμένος κύκλος θεραπειών αποτελείται από 8 συνεδρίες.

Σχόλια Πελατών